15-June
Nieuwe luchtfoto’s beschikbaar

De luchtfoto’s die in 2020 zijn gevlogen zijn per heden beschikbaar in GeodanMaps. Deze foto’s hebben de vorige versie vervangen en zijn daarom zonder dat u iets hoeft te doen zichtbaar in uw viewer of applicatie als u de luchtfoto’s hierin had ontsloten. U kunt nu ook de 2020-luchtfoto’s specifiek selecteren, mocht u volgend jaar niet automatisch de 2021-luchtfoto’s willen zien in uw applicatie.

Bij vorige updates lieten we u ontwikkeling van de Markerwadden zien. ‘Helaas’ worden die niet meer verder uitgebreid, dus we tonen u nu de geschiedenis van de wijk de Bongerd in Amsterdam-Noord:

De Bongerd 2016:

De Bongerd 2017:

De Bongerd 2018:

De Bongerd 2019:

De Bongerd 2020:

Zoomt u ook even in op Schiphol. U ziet daar de effecten van Corona terugkomen: vliegtuigen blijven aan de grond en worden door ruimtegebrek geparkeerd op de landingsbanen:

Net als vorig jaar zijn de luchtfoto’s van het jaar hiervoor ook nog beschikbaar. In de API-documentatie (zie hierboven in het menu onder ‘ontwikkelaars’) komen onder Map Services > Imagery de lagen aerial_2016, aerial_2017, aerial_2018, aerial_2019, aerial_2020 en aerial voor. Ook als u gebruik maakt van de GeodanMaps Viewer treft uw beheerder deze verschillende luchtfoto-versies aan in de ‘Achtergrondlagen’-kaartcollectie.

We wensen u veel plezier met de nieuwe luchtfoto’s!

26-May
Aankondiging onderhoud: 27 mei

Binnenkort wordt er onderhoud uitgevoerd op het GeodanMaps-platform.

Wanneer
Donderdag 27 mei 2020 vanaf 9:00.

Wat
Update van al onze diensten.

Waarom
Verbeterde stabiliteit.

Gevolgen
Tijdens het onderhoud is het in een enkel geval mogelijk dat er een zeer korte onderbreking optreedt. U hoeft geen actie te ondernemen, maar kunt na een korte wachttijd de dienst opnieuw, zonder problemen aanroepen.

Verwachte duur van de hinder
Maximaal 5 seconden.