29-June
update
Nieuwe versie autorouteernetwerk + extra netwerk!

Het autonetwerk voor onze routeerdienst is geüpdatet. Deze is automatisch beschikbaar wanneer u onze routeer-API’s gebruikt of de routeerfuncties in de GeodanMaps Viewer gebruikt; u hoeft hier zelfs niks voor te doen.

Daarnaast hebben we een extra autonetwerk voor u beschikbaar gesteld. In dit netwerk hebben we een aantal zaken verbeterd ten opzichte van het reguliere netwerk, waaronder:

– Privéwegen zijn verwijderd
– Wegen rond benzinestations langs de snelweg zijn toegevoegd
– Bestemmingsverkeerwegen zijn toegevoegd

Van dit laatste punt ziet u hieronder een voorbeeld. De Campus bij Eindhoven is in het reguliere netwerk niet opgenomen, in dit extra netwerk wel. U kunt dus nu de route naar een locatie op de Campus berekenen. We hebben er voor gezorgd dat de bestemmingsverkeerwegen in principe niet worden gebruikt als er een doorgaande snelste route wordt berekend.

Dit extra netwerk is per direct beschikbaar, maar nog wel als ‘betanetwerk’. Dit betekent dat we er nog geen garanties voor geven, maar als verdere tests en feedback van onze klanten positief zijn, is de kans groot dat dit het reguliere netwerk zal gaan vervangen of op een andere manier beschikbaar komt. Wilt u dit netwerk alvast gebruiken? Dat kan helaas nog niet in de GeodanMaps Viewer, maar wel via de API. Zorgt u er dan voor dat u &networktype=auto_beta als parameter meegeeft.

Wanneer u feedback of andere vragen heeft over dit betanetwerk horen we dat uiteraard graag. Stuurt u dan een e-mail naar helpdesk@geodan.nl.