03-July
update
Map Services: nieuwe luchtfoto’s beschikbaar (nu ook als WMS)

Afgelopen weekend zijn de luchtfoto’s van GeodanMaps vervangen door nieuwe foto’s. De nieuwe foto’s zijn gemaakt in 2016 en hebben een hoger contrast dan de vorige versie uit 2012, waardoor de beelden helderder overkomen. Ze zijn per direct beschikbaar voor u via de huidige URL, u hoeft zelf niets te wijzigen. U kunt ze bekijken in de Demoviewer op deze website (klik hierboven op Demoviewer en zet via ‘Kaartlagen’ onder ‘Achtergrondlagen’ de Luchtfoto-laag aan).

We zijn zelf meteen op zoek gegaan naar voor ons bekende plekken die er in 2016 heel anders uit zouden moeten zien dan in 2012. Zo is de oude Shell-toren in Amsterdam-Noord niet langer de enige hoge toren in dat gebied:

is het nieuwe station in Arhem klaar:

en zijn de Marker Wadden zichtbaar in het Markermeer:

WMS
De nieuwe versie van de luchtfoto’s is naast de ’tiling service’ ook beschikbaar als WMS. Hoe de URL naar de WMS eruit ziet, bekijkt u met behulp van onze API-documentatie onder ‘Imagery’. Voordat u de WMS kunt bevragen, moet Geodan de dienst eerst even toevoegen aan uw account. U kunt uw verzoek hiertoe sturen naar helpdesk@geodan.nl.