08-June
Release
Geosearch Reverse: zoek een adres bij coördinaten

Onze locatiezoekdienst Geosearch is uitgebreid. Naast het opzoeken van coördinaten bij een adres (‘geocoding’) is het nu ook mogelijk om een adres bij coördinaten te zoeken (‘reverse geocoding’).

Heeft u bijvoorbeeld coördinaten ontvangen van een GPS-apparaat en wilt u weten welk adres daar het dichtst bij in de buurt ligt? Dan kunt u de coördinaten doorsturen naar Geosearch Reverse en krijgt u het adres terug. Wilt u niet 1 adres, maar bijvoorbeeld de 10 dichtstbijzijnde adressen opvragen? Dan kan dat ook.

Het antwoord dat u van onze dienst terugkrijgt, bevat het volledige adres, inclusief postcode, gemeente en provincie. Daarnaast worden enkele gegevens uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) teruggegeven en uiteraard de afstand van het adres tot de opgegeven coördinaten.

U kunt Geosearch Reverse uitproberen via de API-docs op onze website. Mocht u vragen hebben over deze nieuwe variant, stuurt u dan een e-mail naar helpdesk@geodan.nl.