07-June
Release
Viewer: routeer-tool verbeterd

De tool ‘Routeren’ in de GeodanMaps Viewer is verbeterd. De volgende punten zijn aangepast:

* Vertrek- en eindpunt bepalen door te klikken in de kaart
* Omdraaien vertrek- en eindpunt
* Minder muisklikken door betere focus

Klikken in de kaart
Voorheen kon u het vertrek- en eindpunt van een route alleen bepalen door een adres in de respectievelijke zoekvelden in te typen. Nu kunt u dit ook doen door te klikken in de kaart. Als de cursor in het vertrekpunt-zoekveld staat, klikt u in de kaart op de locatie die u als vertrekpunt wilt nemen. De Viewer zoekt dan eerst het dichtstbijzijnde adres op en vult dat adres in in het zoekveld. Vanaf dat adres wordt de dichtstbijzijnde weg gezocht – zoals dat voorheen ook al het geval was – en wordt het feitelijke vertrekpunt vastgelegd. Voor het eindpunt van de route geldt dezelfde functionaliteit.

Omdraaien vertrek- en eindpunt
Bent u na het bepalen van een route benieuwd hoe de terugreis eruit ziet? Dan kunt u nu het vertrekpunt en het eindpunt heel makkelijk omdraaien met een druk op de knop. Daarna klikt u wederom op ‘Toon route’.

Minder muisklikken
Doordat na het bepalen van het vertrekpunt de focus direct in het zoekveld van het eindpunt komt te liggen en na het bepalen van het eindpunt direct op de ‘Toon route’-knop, heeft u minder muisklikken nodig om uw route te bepalen.