31-March
Release
Viewer: nieuwe informatie-tool

Op woensdag 5 april 2017 rollen we een nieuwe versie uit van de GeodanMaps Viewer. Bent u een gebruiker van de Viewer en vraagt u wel eens informatie op van een kaartlaag door erop te klikken? Dan zult u merken dat dit straks anders gaat.

In de viewers waarin u informatie op kunt vragen, zult u straks een nieuwe tool zien, genaamd ‘Informatie opvragen’:

Wilt u informatie opvragen van een kaartlaag, dan dient u eerst deze tool te activeren door er op te klikken zoals u ook bij de andere tools gewend bent. Daarna kunt u op de locatie klikken in de kaart waar u informatie van wilt opvragen.

Het kan zijn dat er op 1 locatie informatie van meerdere lagen beschikbaar is. Heeft u op die locatie geklikt, dan worden deze lagen apart getoond in de informatie-tool. Klik op de respectievelijke laagnaam om de informatie te tonen:

Tot nu toe dezelfde functionaliteit als u gewend bent, maar dan in een nieuw jasje. Wat nieuw is, is de mogelijkheid om grafieken te tonen als uw data daarop ingericht is. Er kunnen op het punt waar u heeft geklikt binnen 1 kaartlaag meerdere objecten beschikbaar zijn met allemaal een andere datum. De grafiek toont dan de informatie per object verdeeld over de tijd. U activeert de grafiek door op het ‘taartpunt’-icoontje te klikken:

Het configureren van de grafieken als ook het uploaden van de te tonen data moet worden gedaan door Geodan. Neemt u hiervoor contact met ons op via helpdesk@geodan.nl.