27-March
Release
Viewer: nieuwe modaliteiten beschikbaar

Wanneer u in de GeodanMaps Viewer wel eens gebruik heeft gemaakt van de tools Routeren of Reistijdgebieden Maken, werd er automatisch gebruik gemaakt van ons autonetwerk. Vanaf vandaag heeft u echter onder beide tools de keuze uit 4 extra ‘modaliteiten’ (vervoerswijzes): vrachtwagen, voetganger, fiets en e-bike.

Bij het vrachtwagennetwerk zijn er meer restricties aanwezig dan bij het autonetwerk. Zo mag u bepaalde wegen niet in en is de gemiddelde snelheid lager. Als voetganger mag u uiteraard bijna overal lopen en wordt u ook nog keurig over de stoep geleid. Voor de fiets wordt een gemiddelde snelheid aangehouden van 18 km/uur en voor de e-bike 25 km/uur.

U vindt de modaliteiten terug in de Viewer als icoontjes. Activeer eerst de Routeren- of Gebieden Maken-tool en klik daarna op één van de icoontjes voor de juiste modaliteit. Daarna gaat u verder zoals u gewend bent: vertrekpunt en bestemming invullen (Routeren) of het aantal minuten en gebieden invullen (Gebieden Maken).

In onderstaand filmpje ziet u de nieuwe functionaliteit in beeld.