09-December
Release
Viewer: sla uw gemaakte gebieden op

De tool ‘Gebieden maken’ in de GeodanMaps Viewer is uitgebreid. Waar uw gemaakte gebieden voorheen verdwenen op het moment dat u uw browser afsloot of ververste, worden uw gebieden nu opgeslagen zodat u ze in een volgende sessie weer kunt opvragen.

Stel u bent uw eigen gebiedsindeling aan het maken en u komt in tijdnood om dit af te maken vóórdat u bijvoorbeeld een print van uw kaart heeft kunnen maken. Geen nood, u sluit rustig uw browser af en gaat naar uw volgende afspraak. Start u de volgende dag de viewer weer op zult u zien dat uw gemaakte gebieden gewoon weer beschikbaar zijn. U kunt verder waar u gebleven was.

De gebieden worden opgeslagen in een aparte laag. Elke viewer heeft zijn eigen gebiedenlaag. Heeft u bijvoorbeeld 3 viewers binnen uw organisatie, dan heeft u dus de mogelijkheid om 3 verschillende gebiedenkaarten te maken.

Omdat deze laag nu wordt opgeslagen, kunt u deze los opvragen in een andere applicatie, bijvoorbeeld in een andere viewer van uw organisatie. Een voorbeeld: u bent de persoon die binnen uw organisatie verantwoordelijk is voor het maken van nieuwe gebiedsindelingen. U richt daarvoor een viewer in waarbij de Gebieden maken-tool is geactiveerd. Daarnaast richt u een tweede viewer in waarbij de tool niet beschikbaar is, maar waarin u de gebiedenlaag uit viewer 1 heeft toegevoegd als aparte kaart. Stelt u bij deze laag in dat deze na een paar seconden wordt ververst, kunnen uw collega’s ‘live’ meekijken terwijl u gebieden aan het maken bent.

U ziet bovenstaand voorbeeld verbeeld in onderstaand filmpje. Links ziet u viewer 1 waarin u de gebieden samenstelt. Rechts ziet u viewer 2 waar uw collega’s de gebieden zien verschijnen die u aan het maken bent.

Belangrijk om te weten is dat het inrichten van de Gebieden maken-tool en het toevoegen van de gebiedenlaag even wat configuratiewerk vereist. Geodan kan u hier uiteraard bij helpen. Neem hiervoor contact op via helpdesk@geodan.nl.