06-December
Release
Zoeken op ‘gebruiksdoel’

Heeft u altijd al willen weten welke adressen er in uw straat allemaal bestempeld zijn als ‘woning’ of hoeveel ‘kantoren’ er in een bepaald postcodegebied staan? Vanaf heden kan dat. We hebben een extra zoekfunctie toegevoegd aan onze geocodeerservice ‘Geosearch’ waarmee u kunt zoeken op het ‘gebruiksdoel’ uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG).

U kunt dit zelf uitproberen op onze API-pagina’s┬áindien u in het bezit bent van een ‘servicekey’ (zo nee, dan kunt u deze aanvragen via info@geodan.nl). U zult daar de nieuwe parameter ‘fpurpose’ tegenkomen. Een voorbeeld van het zoeken op adressen met een woonfunctie op de Zeedijk in Amsterdam vindt u hieronder:

https://services.geodan.nl/geosearch/free?q=zeedijk+AND+fcity:amsterdam+AND+fpurpose:woonfunctie&type:address&servicekey=[uw_service_key]