22-November
Release
Meerdere reistijdgebieden maken

De tool ‘Reistijdgebieden maken’ (voorheen bekend als ‘Route-isochroon’) heeft een uitbreiding gehad. Waar je voorheen 1 gebied per keer kon maken, is het nu mogelijk om meerdere gebieden vanaf hetzelfde punt te tonen.

In onderstaand filmpje kunt u zien dat de standaard waarde (wanneer u zelf niks invult) nog steeds 1 gebied is met een aantal minuten van 10. Wilt u echter bekijken waar u met de auto terecht kunt komen als u nóg een keer 10 minuten rijdt vanaf hetzelfde punt, dan vult u een ‘2’ in bij het aantal gebieden. Dit kunt u doen tot een maximum van 10 gebieden.

Omdat de gebieden elkaar overlappen hebben we ervoor gekozen om de gebieden volledig transparant te maken. Alleen de grens van de gebieden is zichtbaar. Op die manier behoudt u het overzicht.

Elk getekend gebied staat op zichzelf. Dit betekent dat u elk van deze gebieden weer kunt gebruiken in bijvoorbeeld de Ruimtelijk zoeken-tool. U ziet dit aan het eind van het filmpje.